UV-Printen

Quickprint was een van de eerste drukkerijen die gebruik ging maken van deze nieuwe printtechniek. Deze printtechniek heeft het mogelijk gemaakt om zonder al te hoge voorbereidingskosten kleine productie series of slechts een enkele bedrukking te maken in meerdere kleuren en zelfs in full colour.

Wat is UV-printen?

UV-printen is een nieuw soort printtechniek die geen gebruik maakt van oplosmiddelhoudende inkten. De printer maakt gebruik van een speciaal soort inkt die als hij door de printer wordt blootgesteld aan UV straling verhard in een soort plastic laagje. Met een UV-printer kunnen afbeeldingen worden geprint in een zeer hoge kwaliteit met een maximum van 1440 dpi in een groot kleurengamma. Hierbij is het ook mogelijk om te printen met wit.

Kosten UV-printen

Helaas kunnen wij u geen prijsindicatie geven via de website, aangezien iedere opdracht verschillende vereisten heeft. Voor een offerte raden wij u aan om te bellen naar 024 – 377 14 83 of om ons te mailen naar info@Quickprint.nl

Wat kunnen wij UV-printen?

Naast dat we iedere kleur kunnen printen, kunnen we ook op zeer veel materialen UV-printen. UV-printen is bijvoorbeeld ideaal voor het bedrukken van pennen, sleutelhangers, bedieningspanelen, reclameplaten en logoplaten. Met een UV-printer kunnen we onder andere de volgende producten bedrukken:

USB sticks
Pennen
Sleutelhangers
Aanstekers

Bedieningspanelen
Reclameplaten
Logoplaten
Frontpanelen stickers

Metaal
Glas
Kunststof

Onze voordelen

Meer dan 50 jaar ervaring
Zeer snelle levering
Hoogwaardige kwaliteit
Persoonlijke service
Nieuwste machines
Alles is mogelijk!

Voor- en nadelen van UV-printen t.o.v. zeefdrukken

Het grote voordeel van UV-printen is de mogelijkheid om kleine oplages te printen. Het nadeel is echter weer dat voor hoge oplages de printer minder geschikt is door zijn printcapaciteit per uur. Een ander voordeel is ook dat er ten opzichte van zeefdruk geen oplosmiddelen in de inkt worden gebruikt die schadelijk voor het milieu zijn.

De keerzijde daarvan is wel dat bedrukking minder slijt- en krasvastheid is dan een zeefdruk bedrukking. De prints van de printer zijn echter wel nog steeds voldoende slijt- en krasvast om vele jaren mee te gaan. Nog een voordeel is dat er in deze printtechniek veel scherpere en kleinere afbeeldingen mee kunnen worden geprint dan in zeefdruk, dit komt doordat de inkt hard wordt door UV straling. Een bijkomend voordeel van het droogproces door UV straling is dat de prints hierdoor een zeer hoge chemische bestendigheid hebben.
Het nadeel van de droging door UV straling is weer dat de bedrukkingen minder lang kleurecht zijn en kleuren sneller kunnen vervagen.

Overal om ons heen is UV straling die na de productie invloed op de prints blijft houden. Hierdoor vervagen de kleuren in de volle buitenzon sneller dan een product dat gezeefdrukt is. Maar geen zorgen dit proces zal pas na vele jaren lichtelijk waarneembaar worden en voor prints met een binnentoepassing zal het zelfs helemaal niet waarneembaar worden.
Nog een voordeel van de UV-printer is dat de printer ook de mogelijkheid heeft om wit mee te printen. Hierdoor kan een donker materiaal eerst van wit worden voorzien alvorens er een kleur wordt geprint. Anders zou de kleur tijdens het printen een te donkere uitstraling krijgen door de invloed van de donkere ondergrond.

Overzicht voordelen:
1. Zeer geschikt voor kleine oplages
2. Geen oplosmiddelen in de inkt (milieuvriendelijk)
3. Kleine afbeeldingen worden zeer scherp
4. Zeer hoge chemische bestendigheid
5. Wit printen is mogelijk

Overzicht nadelen:
1. Minder geschikt voor grotere oplages
2. Minder slijt- en krasvast t.o.v. zeefdrukken
3. Minder lang kleurecht t.o.v. zeefdrukken
4. Niet geschikt voor buiten toepassing

Welke materialen zijn te beprinten?

Bijna ieder materiaal is te beprinten met een UV-printer. Denk onder andere aan kunststof, keramiek, aluminium en RVS. Daarnaast is deze techniek ook uitermate geschikt om relatiegeschenken te beprinten. Hierbij moet je denken aan USB-sticks, aanstekers, pennen, computermuizen. In theorie is de machine alleen te gebruiken voor vlakke materialen. Maar door mallen te gebruiken die wij zelf lasersnijden is het ook mogelijk licht gebogen objecten te beprinten.

Laten we samen bouwen

Wilt u meer informatie ontvangen of wilt u een passende offerte?

Quickprint