Zeefdrukken

Quickprint heeft al meer dan 50 jaar ervaringen in het zeefdrukken van materialen. Zeefdruk is een oude ambachtstechniek die nog steeds veelvuldig wordt toegepast vanwege zijn lange levensduur, kleurechtheid, slijt- en krasvastheid van de bedrukking.

Wat is zeefdrukken?

Zeefdruk is een techniek die in 1822 in Japan is ontstaan. Bij deze doordruktechniek wordt een afbeelding of tekst op een fijnmazig gaas gezet (de zeef). De niet drukkende delen zijn in deze techniek afgedekt door een sjabloon. De drukinkt wordt met behulp van een rubberen rakel over een gaasdoek geschoven. De niet door het sjabloon afgedekte delen gaan tijdens het drukken door het gaasdoek heen, naar het te bedrukken materiaal.

Kosten zeefdrukken

Helaas kunnen wij u geen prijsindicatie geven via de website, aangezien iedere opdracht verschillende vereisten heeft. Voor een offerte raden wij u aan om te bellen naar 024 – 377 14 83 of om ons te mailen naar info@Quickprint.nl

Wat kunnen wij zeefdrukken?

Doordat wij al meer dan 50 jaar zeefdrukken, hebben wij zeer veel ervaring opgedaan. Hieronder ziet u een greep uit een aantal projecten. Alle zeefdruk producten hebben een zeer lange garantie op kleurechtheid. Wij gaan graag met uw aanvraag aan de slag! Vraag nu een offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat. U kunt uiteraard ook bellen om de mogelijkheden te bespreken.

Verkeersborden
Stickers
Bewegwijzeringsborden
Stickers
Bedieningspanelen met druktoetsen
Glazen platen
Type-plaatjes

Tegels
RVS en aluminium borden
Gebodsborden
Machinestickers
Frontpanels
Waarschuwingsborden

Onze voordelen

Meer dan 50 jaar ervaring
Zeer snelle levering
Hoogwaardige kwaliteit
Persoonlijke service
Nieuwste machines
Alles is mogelijk!

Voor- en nadelen van zeefdrukken t.o.v. UV flatbed printen

De inkt bevat een weekmaker die de ondergrond van het te bedrukken materiaal lichtelijk aantast. Hierdoor kan de inkt zich goed vast hechten aan het materiaal. Zeefdruk is hierdoor ideaal wanneer de opdruk een lange levensduur verlangd.

Een nadeel is dat de voorbereidingskosten voor een zeefdrukproductie hoog zijn. Dit komt door de zeven die gemaakt moeten worden. Maar daarnaast ook doordat men in zeefdruk alle kleuren een voor een drukt met een pure kleur. De kleuren worden dus niet opgebouwd in full colour door een printerkop. Hierdoor zijn de kleuren wel mooi en vol van kleurkracht. Maar is het een stuk bewerkelijkere techniek. Hierdoor is de techniek minder interessant voor lage oplages en full colour drukwerk.

Doordat de inkt oplosmiddelen bevat, is deze techniek ook minder milieuvriendelijk dan UV flatbed printen. Tevens kun je in deze techniek moeilijker hele fijne lijnen of klein teksten afdrukken wat met UV flatbed printen wel mogelijk is. Maar vanwege de lange levensduur, kleurechtheid, slijt- en krasvastheid van de bedrukking op bijna ieder materiaal, is het nog steeds een veelvuldig toegepaste techniek bij Quickprint.

De levensduur van een zeefdruk op metaal kan tevens nog extra worden verlengd door na het drukken de inkt in te bakken in het materiaal. Dit proces heet moffelen. Door het verwarmen van het metaal gaan de poriën van het metaal open staan. Hierdoor kan de inkt die weer vloeibaar wordt tijdens het moffelen dieper zakken in het metaal. Doordat de opdruk dieper in het materiaal zit na het afkoelen van het metaal neemt de slijt- en krasvastheid nog extra toe.

Voordelen:
Lange levensduur
Kleurechtheid
Slijt- en krasvastheid
Nadelen:
Hoge voorbereidingskosten
Minder interessant voor lage oplages
Minder interessant voor full colour drukwerk
Minder milieuvriendelijk dan UV flatbed printen

Welke materialen zijn te bedrukken?

Bijna ieder materiaal is te bedrukken in zeefdruk. Denk onder andere aan kunststof, vinyl, keramiek, aluminium en RVS. Daarnaast kunnen we gezeefdrukte materialen nog stansen, laseren en snijden om de juiste uitstraling van uw eindproduct te krijgen. Tevens is een rechtstreekse zeefdruk bedrukking op een product mogelijk mits het materiaal vlak is.

Laten we samen bouwen

Wilt u meer informatie ontvangen of wilt u een passende offerte?

Quickprint